tirsdag 16. juni 2009

En natt vi vil huske

Da oppholdet vårt i Lagos nærmet seg siste helg der, dro vi på stranden for en siste overnattingstur. Vi hadde med oss en Østeriksk familie vi hadde blitt kjent med. Vi ankom tidlig fredag kveld, og Olav og Albrecht gikk i gang med å henge opp moskitonett. Marieke og jeg gikk på tur langs stranden fulgt av Uli og to hunder. Axi og Sofie lekte i bassenget. Det finnes verre måter å tilbringe en fredagskveld på.

Etter turen langs stranden gav vi gutta en øl for den strålende jobben de hadde gjort med moskitonett og klargjøring av vår nattlige bekvemmelighet. Vi fyrte opp grill, vi koste oss med champagne, røkelaks, røkt ørret, laks og kyllingspyd og barna hadde grillete pølser(ja da - fremdeles favoritten deres når det gjelder grill mat).

Det ble raskt mørkt så stearinlys og campinglykter ble hentet frem og tent. Vinden økte i styrke og blåste ut te-lys i koselige små te-lysholdere. Barna tok telysene med seg og gikk og lagde seg en hule under bardisken. Vi konstruerte lykt av tom vannflaske, sand og stearinlys. Den fungerte godt.

Så kom regnet. Det var bare å kle av seg og ha badetøyet på. Sikre elektronikken! I-pod, kamera, mobiltelefoner - var min impuls. Sikre tørt sengetøy - var andres impuls. Så "verdisakene" ble hastig kastet inn under bardisken. Jeg hørte unge Axi snakke om lys, men hadde da andre ting som hastet.

Plutselig luktet det brent. Det brant u nder bardisken. Barna hadde spredt små tente telys rundt omkring un der bardisken, og to bager var antent. Tap: tre puter. Og plutselig var området dekket av små våte fjær. Men i det været var det ikke vanskelig å få slukket brannen,

1 kommentar:

Riglet sa...

oioi! Det kunne gått verre... har vi lært noe om stearinlys nå?