mandag 18. mai 2009

17 mai feiring

Så har vi feiret 17 mai i Nigeria. Det har vært en positiv opplevelse i godt og varmt vær. Jeg har aldri feiret 17. mai så lenge, så avslappet og med så lite forberedelser før. Herlig.

Vi begynte 16. mai klokken 15.00 ved StatoilHydro sitt svømmebasseng område. Chips, peanøtter, champagne, brus, øl og vann. Fritt valg. 17. mai komiteen har fikset det meste og stewardene er på jobb. Etterhvert kom det fingermat av ulike typer frem.

Gjestene ankom og ble ønsket velkommen. Tilsammen 10 barn! og en god del flere voksne. Mesteparten av den norske kolonien i Nigeria møtte frem til 17. mai feiring den 16. mai. Ambassadøren og hans stab sammen med landsjefen til StatoilHydro var vertskap.

Det ble tradisjonsrike 17. mai leker med premier til barna. Sekkeløpet gikk greit - ingen alvorlige fallskader og premie for deltakelse. Tennisbaner er fin fint område for slikt, beine hvite streker å starte fra og hoppe til.

Potetløpet varte en runde, så gikk den ene poteten i stykker. Fall fra skje til tennisbane er mer enn de lokale potetene tålte - så da ble det potetløp med golfballer i stedet for poteter. Det ble også mye mer moro for tilskuerne da golfballene spratt i alle retninger og deltakerne desperat prøvde å få dem opp igjen på skjeen. Absolutt nødvendig å premiere for deltakelse og ikke seier under slike forhold.

Jentene og landsjef Håland på et lag mot "guttene". Tøff konkurranse der jentene halte i land en knepen seier.

Norske pølser, fingermat, mer sjampagne før vi gikk i tog rundt StatoilHydro sitt komplex. Ut den ene oprten og inn den andre. Maks 15 minutters tog. Men i varmen var det nok. Stor entusiasme. (Bilde kommer).

Etterpå var det is og snop og film for barna i baren, mens de voksne gikk opp til representadsjonsboligen og fikk tradisjonsrik norsk 17. mai mat. Eggerøre og laks, spekemat og rømmegrøt, kaker. Og festen fortsatte til det ble 17. mai.

Om formiddagen den 17. fortsatte vi festen på stranden. Champagnefrokost med restemat fra dagen før, nedkjøling i bassenget, bursdagsfeiring da en av damene her fyllte år. Hurra for Jorun!
Deilig varm sol, litt svalende bris, og stewarder som lagde maten. Sofie var ikke med, hun var hos en norsk jente hun traff 17. mai på overnattingstur. Så flere av selgerne på stranden spurte etter kunden sin (Smykkeselgere og treskjærere), og ville vite hvor hun var i dag.

Før vi dro hjem ble det scampi og hvitvin og mer kaker. Man kan ikke klare å sulte 17. mai hvis man er norsk i Lagos.

Ingen skolekorps, ingen lange taler, ingen bunad men fin feiring av dagen.

3 kommentarer:

Rigmor sa...

Ja det ser ut som dere hadde en flott dag! Liker palmene i bakgrunnen bak de norske flaggene...

Marte! sa...

kor kom alle di norske barna fra?? trodde sofie va aleine norsk der..=P

Monica V Haga sa...

De andre Norske barna kom fra andre selskap slik som Chevron, Shell etc og fra den norske ambasaden i Abuja.