mandag 18. august 2008

Kino - Silverbird erfaringen vår

Søndag var Sofie og jeg på kino. Vi dro til Silverbird Gallery for å se Walle som Sofie hadde gledet seg slik til. Salen var fin, det var god lydkvalitet og filmen startet presist slik den skulle, og ett annet pluss var at det var betydelig mindre reklame enn på Stavanger kinoene.

Det største kultursjokket var lydnivået i fellesområdet på galleriet! Nederst i første etasje var det en ung mann med et lydanlegg og solide høytalere. Han spillte ny lokal musikk (bra musikk) på fullt volum. Jeg er sikker på at anlegget kunne holdt på Viking Stadion på en storkonsert.

Inne i et kjøpesenter liknende kinobygg var det vel mye. Besøkende søkte lyddempning i heisene (som det dermed var umulig å bruke som heiser, eller i de få kafeene der det var vegger og dører som kunne dempe lyden. Sofie ble så overveldet av den kraftige lyden at hun holdt seg for ørene og begynte å gråte. Vi fant en koselig Portugisisk kafe der hun fikk en is og jeg en kopp kaffe, utrolig hvor det hjalp.

Ellers produserer de enorme mengder film her nede, Nollywood, men vi satset på en myk overgang og gikk for en amerikansk barnefilm fra fremtiden. Av hensyn til Sofie skal jeg la unngå å gi den noen terningkast!

Heldigvis var kinosalene lydisolerte slik at vi kunne høre filmens lydspor.

Ingen kommentarer: