onsdag 8. oktober 2008

Nærområdet

Nå har jeg fått en del spørsmål om hvor vi bor, og folk finner oss ikke på kartet etc. Og det er dårlig med kart over området. Vi finner bare kvasi kartet på Google, satelittbilde med noen veier som nesten treffer der de går i virkeligheten. Ellers er det et papirkart som de Amerikanske damene i Lagos har fått laget. Men dette satelitt bildet er godt nok til å vise hvor vi er i verden. Nederst på kartet er kystlinjen. Der alle de blå ballongene er finner vi Victoria Island som er finanssentert her, der finner vi handlesteder og Sofie sin skole. Der den blå ballongen med A på er finner vi øya Ikoyi - der det nigeriasnke statsoljeselskapet holder til og der Statoil har kontoret sitt. Fra Ikoyi er det bygget en kunnstig øy som har fått navnet Banana Island. På den vestre siden bor vi. Med utsikt utover lagunen, og utsikt inn til fastlandsdelen av Lagos.

Nabolaget består av fine blokker, leilighetskomplekser og kirker. Det er bygget ut en stor flott påkostet kirke på Banana, men vi har også funnet en kirke av den mer rimelige typen. Det er plast presenning og plaststoler. En søndag formidag da vi var ute å gikk tur, var det ganske livlig der. Helt andre rytmer enn jeg kan huske fra de gangene jeg har vært inne i kirker. Og det var godt besøkt. Blokkene i bakgrunnen er der vi bor.


En annen kirke jeg har sansen for er en vi kjører forbi hver gang vi skal handle eller inn til skolen til Sofie. den ligger i en av de virkelig travle rundkjøringene, og har bare et så fantastisk navn. For meg summerer navnet opp hele trosretningen den representerer. dersom du ikke kan lese navnet er det "Church of the Assumption".




Området på fremsiden av blokken vår mot lagunen har svømmebasseng og fint opparbeidede små hageflekker. Det er kjekt å se forskjellen på plantene her og hjemme, på hvor lett ting gror her med fuktighet ogg varme i stedet for fuktighet og kulde som vi er mer vant med.

























Fra verandaen vår ser vi de lokale fiskerne med sine små båter ute på jakt etter dagens fangst. Om morgenen ca kvart på syv når vi skal avgårde på skole og jobb, hender det jeg lurer på om jeg ikke burde vært ute på lagunen og fisket i stedet. Det ser så idyllisk og koselig ut. Men med det antall båter som er der ute kan det jo ikke være allverden av fisk å fange, og mange av fangsredskapene er rimelig primitive og hullete. Så da er det nok bedre for alle at jeg sitter på kontoret og jobber og kjøper fisk fra fiskerne, og ikke minst de store rekene de tar opp.I tillegg til de små fiskebåtene ser vi større båter ute i Lagunen som henter opp sand som de kjører til land og selger.

Ingen kommentarer: