mandag 22. desember 2008

Forlate Lagos

Vi dro fra Banana Island i går klokken 17.00. Vi ble hentet hjemme av en av sjåførene og kjørt med eskorte til flyplassen. Trafikken fløt bra og vi kom raskt frem. På flyplassen gikk vel både Olav og jeg etter gammel vane i retning KLM og Lufthansa - før vi kom på at det var jo South Africa Airlines vi skulle dra med -så da var det bare å snu å gå i motsatt retning og inn i rett kø. Vel inne i køen kom tilbudene om køfiksing (fikse oss raskere ut av køen) noe vi sa nei til. Så etter ha ventet og ventet og ventet i kø fikk vi veiet bagasjen, sjekket passene, sjekket bagasjen for antikviteter (klart at antikviteter er noe å ha med på feire!) sjekket inn bagasjen, kommet oss gjennom sikkerhetskontrollen og til gaten.

Vi fikk beskjed at boarding var kl. 20.00 fra gate E61. Så litt etter 20.00 var vi på gate 61 sammen med ganske mange andre som skulle til Johannesburg. Men det var rart at ingen fra flyselskapet var ved gaten - var det en del som syntes. Vi sjekket den elektroniske tavlen med avganger og der var det ingen tidspunkt oppgitt, og ingen gate nummer oppgitt - bare stedene flyene slkulle til. Utrolig nyttig når en lurer på om gaten er endret å bare få opp en liste over stedxer en potensielt kan dra til den kvelden. Johannesburg var en av stedene. Flere passasjer prøvde å få fatt i informasjon. KLM sine ansatte kunne bidra med at flyet til Johannesburg vanligvis lettet før dem - så kanskje de hadde byttet gate og lettet alt?

Men nei - etter å ha lett på flyplassen etter en representant fra South Africa Airlines kunne Olav fortelle at de var to timer forsinket fra Lagos. Og gaten var endret (uten at informasjon ble gitt til passasjerene, de fant det ut da det plutselig kom mange som skulle til Istabul og gikk inn og fullte "vår" gate). Flyet som skulle gå 22.00 forlot Lagos litt etter midnatt.

Boarding var ett kapittel for seg selv. Da representantene fra flyselskapet kom til gate 51, ba de om at de som trengte assistanse og de som reiste med barn skulle komme frem. Da stillte alle sterke kvinner og menn uten barn seg opp i en mur forann gaten slik at de som trengte assistanse måtte ha assistanse for å komme seg gjennom muren av businessmenn og andre frustrerte reisende. Akkurat da var jeg glad for å ha en mann på over 1.90 som kunne ta Sofie i hånden og tusle frem mot innsjekk.

Siden flyet var så forsinket ut fra Lagos rakk vi selvsagt ikke flyet videre til Cape Town. Men i Sør Afrika fungerer ting ganske mye bedre enn i Nigeria - og vi fikk informasjon og hjelp til å komme med første mulige fly til Cape Town.

Ingen kommentarer: