torsdag 18. desember 2008

Jul i Lagos


Så er julehøytiden her. Det begynte tidlig med masse pynting i november. Røde og grønne bannere og sløyfer foran skoler, kontorbygninger og handelssentre. I en del av rundkjøringene er det satt opp juletrær, engler og stjerner. Vårt eget kontorbygg har også blitt pyntet i god tid før jul for å skape litt julestemning. Det er juletre innendørs med kuler og lys, bannere snurret rundt steinsøylene med lyskjeder som lyser i mørket. (De lyser når det er lyst også - men da viser det liksom ikke så mye)
Julenissen har ved hjelp av en Coca Cola kampanje fremstått som Afro Santa i år. Den likner mye på den vanlige nissen bare at huden er svart og klærne litt mindre varme. Det er en kant rundt med tradisjonelle nigerianske motiv i stedet for den hvite pelskanten. Sofie var litt tvilende i begynnelsen, men har nå kommet til at siden det bor så mange mennesker i Afrika som det gjør, trengs det en egen nisse for å håndtere dem. Og at det kanskje finnes en egen nisse med ansvar for Kina?
Ellers var vi på jakt etter litt loka julepynt, og lykkes i å finne noen små menn og damer i tradisjonelle klær til å henge på treet. Resten av julepynten er som i USA, England og Norge. Glasskuler produsert i Kina etc. På Goodies på Victoria Island hadde de en plakat i underetasjen som fortalte at de hadde fått fatt i julepynt fra Ikea og at dette ble solgt i annen etasje. DA måtte vi opp å se. Og der var Ikea julynten fremhevet som toppen av butikkens utvalgt med priser over det dobbelte av hva de koster i Norge. Enten må importavgiften på julepynt være svært høyt, eller så har merket Ikea en ekstra verdi her. Vi endte opp med noen te-lys holdere og duftende te-lys så det skulle bli litt stemning i leiligheten.


Ingen kommentarer: