onsdag 24. desember 2008

Handling og Taffelberget






I dag er det juleaften. Siden vi dro fra Lagos den 21. var vi enige om å tyvstarte på julen og åpne gavene før vi dro. Og så skulle Olav og Sofie sammen kjøpe en gave til meg, jeg og Olav en til Sofie, og Sofie og jeg en til Olav. Formiddagen i dag gikk med til dette. Da Olav og Sofie møtte meg på det store handlesenteret hadde de en stor gave med og Sofie maste på at den måtte åpnes før kvelden. Ja allerhelst med en gang! Til slutt gav vi etter og jeg pakket ut en blå ryggsekk med picnik teppe, fire glass, tallerkner, kjølepose til flaske etc. Så måtte Olav en tur ned til kjøkkenet og bestille Sør Afrikansk picnik til tre som vi pakket om og hadde i sekken før vi dro til Taffelberget. Siden klokken var blitt over to slapp vi den store køen og kom med andre vogn til toppen.

Vi hadde jo vært der før, og vi har selv erfart hvor omskiftende været kan være der, men likevel. Sol da vi dro opp, og overskyet og vind da vi var fremme 10 minutter senere. Men unge Sofie insisterte på picnic. Så vi gikk til vi fant oss en krok og satte oss i ly av muren. Der frøs vi oss gjennom skinke, salami, pastrami, ost, frukt, kjeks og noen lokale piroger/vårruller. SÅ gikk vi på tur. Sofie hoppet og, spratt forann oss på stien. Av og på med sekk og jakke - for været endret seg hele tiden. Olav syntes det var kaldt. Sofie ville gå på langh¨tur. Og vi var på jakt etter "dassier", elefantens nærmeste slekting på 4 kg.... men de så vi ikke. Det var antakeligvis ikke varmt nok i dag.

Etter taffelberget hadde vi arrangert med Clay - taxi sjåføren at han skulle hente oss og ta oss til hotellet. Han kom til avtalt tid - så vi avtalte at han skulle kjøre oss i morgen når vi skal til Casmps Bay.

Julemiddagen spiste vi på Hildebrand - en italiensk restaurant langs vannkanten . Flott servering, lekker tilberedt mat.

Ingen kommentarer: