søndag 30. november 2008

Mysteriet med de forsvunnede godbitene!

Klassen til Sofie har øvd på et lite skuespill "The mystery of the missing munchies" som skulle fremføres for de andre klassene på samme trinn, og foreldrene. Nervene stod i spenn onsdag morgen, og Sofie både gruet og gledet seg til den store dagen.

Vi hadde fått skriftlig invitasjon fra klassen, skriftlig påminnelse, og beskjed om å stille med en matrett som kunne deles med de andre barna. Det ble sendt med penger til kostyme - som skolen tok på seg å få laget (så utrolig herlig å få slippe det!) Sofie ville ha en taco-rett med seg.


Marte og jeg dro til skolen om morgenen og fikk se skuespillet. Vi satt lenge og bekymret oss om vi ville nå frem- da Lagos trafikken plutselig bestemte seg for å stå bom stille der vi var - i over 10 minutter før det våknet til liv igjen. Det er jo slikt som skjer her - og vi begynner å bli vant til det- men her var det spenning vi ikke trengte. Men vi rakk frem!


Klasserommet var bygget om - de hadde fått en scene med scene teppe, de hadde barnepublikum på stoler forann, et stort, flott oppdekket bord med plass til alle elevene i klassen, og bak der igjen seter til foreldrene. Det var rett og slett litt utrolig hva man får inn i et klasserom med litt godvilje.


Skuespillet gikk greit - det var bare to tilløp til alvorlig sceneskrekk - og da trakk læreren teppet forann og gikk gjennom replikken med eleven før teppet ble tatt til side igjen. Det aller fleste elevene levde seg inn i det og leverte varene med overbevisning og entusiasme. De var rett og slett kjempesøte hele gjengen. Etter skuespillet ble skuespillerne tiljublet og det ble tatt bilder av skuespillerne med lærer - og med rektor etc. Jeg har lagt inn bildet av en tydelig glad lærer med sine elever. Hun er rett og slett svært flink til å få frem det beste i elevene.


Etter at alle de andre elevene hadde forlatt klasserommet - og mange stoler var ryddet vekk, ble det fest for elevene i klasserommet. Det var kalkun, potetstapp, salater, cupcakes og cookies, indisk mat, vietnamesisk mat, kinesisk mat...det var svært mye mat... og det var jo relativt tett på frokost, men elevene spiste med god apetitt. Både Marte og jeg var forbauset.

Ingen kommentarer: