søndag 16. november 2008

Skolen samler inn penger


Den Amerikanske Skolen i Lagos er stor, med mange aktiviteter utover de rent akademiske. Dette koster selvsagt penger - og det er en del aktiviteter i løpet av året for å skaffe de nødvendige ekstra inntektene. "Carnival" om høsten er en av årets begivenheter. Flere uker i forveien ble det sendt ut varsel om kjøp av armbånd for adgang til aktivitetene. Vi sendte med Sofie penger - og et par dager før arrangementet mottok vi en konvolutt med tre papirarmbånd som fungerte som adgangsbevis. Mye likt det som benyttes på rockekonserter hjemme.

Skolen var i løpet av få dager totalt omskapt. Det var ballonger og fargerike bånd til pynt, det var salgsboder der vi kunne kjøpe snop, sushi, sukkerspinn, vann, juice, brus, kaffe, kaker, hot dog etc. Det var aktiviteter for barne - langt utover det vi er vant med på 17 mai hjemme. Hoppeslott, hive våte svamper på lærerne, fange et eple i en stamp med vann, hive stein i glass, slippe krone i vann og treffe et lite glass på bunnen, kaste ball gjennom lite hull, sparke ball gjennom større hull og mange mange flere aktiviteter. På hver aktivitet fikk barna en papirbillett. På slutten kunne de veksle inn papribillettene i premier - alt etter hvor mange billetter de hadde skaffet seg.


Sofie og Axi møttes på arrangementet og hang sammen resten av ettermiddagen. Etterpå var han med hjem på overnattingsbesøk.

Ingen kommentarer: