mandag 12. januar 2009

Castle of Good Hope






Før vi dro til Franschooek 2. juledag var vi innom borgen eller slottet i Cape Town - Castle of Good Hope. Det var ikke noe særlig sett fra utsiden, men den var både større og finere inni. Det første som møtte oss var en litt fiendtlig dør. Den var laget i tre riktignok, men med massevis av pigger som vendte i mot oss. Det så selvsagt litt imponerende ut - men jeg tviler på om det bidrar til å holde fiender på avstand.
Da vi hadde betalt og kommet oss inn gikk vi rundt og så på bygninger, møbler og leste litt om historien derfra. Dette syntes Sofie var skikkelig kjedelig. Hun ville heller ta bilder av gjess på plenen og telle antall gåsunger og løpe litt i trappene. Men hun ble litt imponert da vi kom til et spisebord med 104 stoler rundt. De ble selvsagt kontrolltelt to ganger - siden det ikke var akkurat 100. Vi så på mange av de første kartene over området hvordan byen hadde flyttet seg utover, og lagunen var fyllt ganske mye i frem til 30-40 tallet.
Da vi hadde sett litt inni slottet var det på tide å etterkomme Sofie sitt ønske om å klatre opp på toppen og se utove byen. Det var flere veier opp og mange trapper vi kunne løpe i. Det var selvsagt verdt turen opp, vi fikk sett rådhuset og taffelfjellet og resten av bygryten.

Ingen kommentarer: