mandag 12. januar 2009

Franschhoek


Vi kom frem til Franschhoek om ettermiddagen 26. desember. Sofie var lykkelig over å få sitt eget rom på hotellet med dobbelseng og nøkkel. I tillegg var svømmebassenget i Franschhoek varmere enn det hadde vært i Cape Town, så da ble humøret enda bedre.
Vi måtte selvsagt begynne med en tur til Hugenottmonumentet der Sofie straks poserte for bilde.
Da vi skulle ut å spise led vi valgets kvaler. Det var jo sååå mange restauranter at det var vanskelig å velge. 8 av Sør Afrikas topp 10 restauranter befinner seg i Franschhoek ble vi fortalt. Og det kan da sikkert stemme. Vi endte opp på en tilfeldig valgt restaurant og fikk ett godt måltid der. En form for grillet, lettsyltet griseknoke? Med god hvitvin til. Sofie slo seg løs med en Pizza. Hun hadde tydeligvis brukt opp calamari kvoten sin.
Dagen etter hadde vi planlagt å dra til en vingård som hadde ørretoppdrett og sykkelmuligheter. Den var da lagt ned siden guidebokan var skrevet og vi måtte da finne en liten back-up plan. Olav spurte hotellet hva de anbefalte - og dermed endte vi opp på Donne Dieu - vinsmaking og lunch.
Bildet av Olav med hatt og glass er tatt av Sofie.
Restauranten må ha en av de vakreste utsiktene over Franshhoek dalen. Vi fikk bord like ved vinduet. Sofie ville ha stolen med ryggen mot vinduet, så tok hun en rask kikk på utsikten og satt seg til å spille Nintendo DS til maten kom.

Ingen kommentarer: